Puolustusvoimien huolto hoidetaan traktoreilla

S

uomen Puolustusvoimat tilasi keväällä AGCO Suomi Oy:ltä Valtra N174 Active-liikennetraktoreita ja FMG:n koukkulavavaunuja. Traktoreita käytetään Maavoimien huollon joukkojen ja aselajien huoltoyksiköiden toiminnassa. Traktorit kuljettavat taistelevien joukkojen tarvitsemat ampumatarvikkeet ja muut varusteet koukkulavakonteissa. Lisäksi traktoreiden etukuormaimilla ja trukkipiikeillä voidaan lastata ja purkaa kuormia. Traktoreilla voidaan myös aurata taistelualueen tiestö ja käyttää niitä apuna suluttamisessa, liikkeenedistämisessä ja linnoittamisessa.

Puolustusvoimien tilaus on jatkoa 106:n Valtra N163 Direct -traktorin tilaukselle muutama vuosi sitten. Nämäkin traktorit menivät huoltojoukkojen käyttöön. Suomen Puolustusvoimien lisäksi traktoreita on viime vuosina toimitettu mm. Ruotsin, Norjan ja Viron puolustusvoimille.

Puolustusvoimien näkökulmasta Valtra on kotimainen, kustannustehokas ja monipuolinen työkone. Se on maastokelpoisempi, monipuolisempi ja edullisempi kuin esimerkiksi pyöräkuormaimet tai maastokäyttöön sopivat kontinkäsittelytraktorit. Traktoreita ja kuljettajia on myös helppo ottaa siviilistä lisää käyttöön kriisitilanteessa.

Katso video

Suomessa suunniteltu, Suomessa rakennettu. Valtra ja FMG tarjoavat tinkimätöntä suorituskykyä maailman vaativimpiin tehtäviin.

 

Traktorikalusto sopii hyvin kuljettamiseen, lastaamiseen, purkamiseen, kuormaamiseen ja auraamiseen.

Tehtäväalueena voivat olla mm. suluttaminen, liikkeenedistäminen ja linnoittaminen

 

LUE MYÖS NÄMÄ