Käyttökoulutus

Käyttökoulutus takaa, että traktorista saadaan kaikki hyöty irti

Tuotekoulutuksella kaikki irti uudesta traktorista

AGCO Suomi tarjoaa ainoana alan toimijana Suomessa tuotekoulutusta kolmen henkilön voimin. Tavallisen perehdytyksen antaa myyjä, mutta monissa tapauksissa myös kouluttaja tulee käymään asiakkaan luona. Silloin katsotaan yhdessä läpi juuri kyseisen asiakkaan töissä tarvittavat traktorin ominaisuudet.

N174 Versu toimitettiin Ville Nurmisen viljatilalle Vesilahden Koskenkylällä vuoden viimeisenä päivänä 2017. Valtran tuotekouluttaja Pekka Isosävi tuli käymään tilalla helmikuun alussa.

– Aika vähän sillä vielä on ajettu, vain vähän lumitöitä ja puuta metsästä. Nyt on hyvä aika koulutukselle, niin traktorin käyttö on hyvin hallussa sitten keväällä, kun kylvöt alkavat, pohti Nurminen.

Käytännössä ja yhdessä kokeillen uudet asiat jäävät mieleen. Samalla muistiin ohjelmoidaan malliksi jo muutama maatilan työkoneisiin liittyvä pikatoiminto.

Nurminen opiskelee Mustialassa agrologiksi, on haastattelua tehdessä työharjoittelussa Pro Agria Etelä-Suomella, Tampereen toimipisteessä – ja viljelee noin 150 hehtaarin viljatilaa. Talvella hän ehtii välillä myös Nokialla toimivan lumiurakoitsijan avuksi.

Traktori löytyy puolilämpimästä konehallista, joten Isosävi ja Nurminen alkavat heti opiskella. Aluksi traktori on lähinnä paikallaan, Isosävi istuu kuljettajan paikalla ja Nurminen apukuskin paikalla. Käydään läpi kaikki hallintalaitteet. Jo tässä vaiheessa tulee roppakaupalla uutta tietoa ja kullanarvoisia vinkkejä.

 

Parhaastakin työkoneesta saadaan täysi hyöty irti vasta sitten, kun sitä operoi osaava käyttäjä.

AGCO Suomen palvelukokonaisuuteen kuuluu kattava käyttökoulutuspalvelu:

1

Traktorimyyjä

antaa käytönopastuksen, kun uusi traktori luovutetaan asiakkaalle. Käytönopastus on henkilökohtainen ja kestää tarvittaessa useita tunteja.

2

Agco Suomi

järjestää vuosittain uuden traktorin hankkineille yhteisiä käyttäjäkoulutuksia. Koulutuksissa tehtaan ja AGCO Suomen asiantuntijat opastavat traktorin tehokkaaseen käyttöön.

3

Agco Suomella

on palveluksessa kolme kouluttajaa, jotka kiertävät asiakkaiden luona tarpeen mukaan. Muutaman tunnin tai vajaan päivän koulutuksessa opetellaan traktorin toiminnot ja parhaat niksit juuri asiakkaan tekemissä töissä.

Lisätietoa löytyy alan parhaista ja kattavimmista käyttöohjekirjoista sekä käytönopastusvideoista AGCO Suomen Youtube-kanavalta.  Uusia videoita tuotetaan säännöllisesti ja niistä on muodostunut alan klassikko. Googlaa ja löydät todennäköisesti vastauksen juuri mielessä olevaan kysymykseesi kymmenien ja satojen videoiden joukosta.

AGCO Suomi järjestää kerran vuodessa yhteisen koulutuksen Versu- tai Direct  traktorin hankkineille. Kahden päivän koulutukseen osallistui tammi-helmikuun vaihteessa yli 200 asiakasta.

Katso kooste Valtra-tuotekoulutuksesta Suolahdessa 25.1.2017

 

 

Tuotekouluttaja Pekka Isosävillä on mukanaan valkoinen, puinen tuoli, jolla hän istuu traktorin takaosassa.

Jakkara alle ja töihin

Noin tunnin perehdytyksen jälkeen Isosävi ottaa autostaan puisen Ikea-jakkaran ja nostaa sen traktorin ohjaamon takaosaan. Nyt Nurminen pääsee itse ajamaan ja Isosävi voi antaa vinkkejä sekä tarvittaessa näyttää toimintoja SmartTouch-käsinojasta. Nyt lähdetään harjoittelemaan.

– Kyllä nykyisissä traktoreissa on niin paljon ominaisuuksia, että tällainen koulutus on tarpeen. Edellinen traktori on T174 Versu, mutta siinä ei ole vielä SmartTouchia, joten kyllä tämä on aika erilainen. Luin kyllä käyttäjän käsikirjan, mutta asiat oppii paremmin, kun ne käydään läpi yhdessä kouluttajan kanssa, sanoo Nurminen.

Nurmisen T174 Versussa on automaattiohjaus ja Isosävi kävi aikoinaan kouluttamassa myös sen käytön. Samalla katsottiin tarkkaan miten automaattiohjaus ja muut toiminnot pelaavat yhteen eri työkoneiden kanssa.

– Eikä koulutus jäänyt pelkästään käyntiin maatilalla, vaan olen soittanut Pekalle monesti sen jälkeen. Kun konetta käyttäessä tulee jokin pulma tai kysymys, niin on helppoa soittaa tutulle miehelle, jolta löytyy vastaus yleensä heti.

Käytännön makua työskentelyyn saatiin, kun traktorin taakse laitettiin takalana ja pihasta aurattiin lumet.

Kolme kouluttajaa kiertää Suomea

Valtralla tuotekoulutuksia antavat Pekka Isosävi,
Marko Niemi  ja tiimin vetäjänä Pekka Päivikkö. Kaikki kolme tuntevat AGCO Suomen myymät traktorit kuin omat taskunsa, mutta jotkut ovat perehtyneet johonkin osa-alueeseen vielä paremmin kuin toiset. Marko Niemi esimerkiksi tuntee Fendtit erityisen hyvin, Päivikkö taas kutsutaan hätiin, kun tarvitaan lisätietämystä Valtran tuotekehityksestä.

– Koulutukset maatiloilla ja muiden asiakkaiden luona, kuten kunnissa, Puolustusvoimissa jne., ovat iso osa työtä. Lisäksi olen tehnyt jo vuosien ajan käytönopastusvideoita, jotka ovat olleet melko suosittuja netissä. Sieltä ihmiset voivat katsoa vinkkejä erilaisiin töihin ja työkoneisiin liittyen, kertoo Isosävi.

AGCO Suomi järjestää kerran vuodessa yhteisen koulutuksen Versu- tai Direct  traktorin hankkineille. Kahden päivän koulutukseen osallistui tammi-helmikuun vaihteessa yli 200 asiakasta. Yhteisessä koulutuksessa ei voida käydä läpi yksittäisten käyttäjien kysymyksiä, mutta saadaan annettua kaikille hyvä tietämys uudesta traktorista.

LUE MYÖS NÄMÄ