LUMILAUTAILIJA ROOPE TONTERILLE KESLA-KUORMAIN JA -PERÄVAUNU OLIVAT LUONNOLLINEN VALINTA

L

umilautailija, kaksinkertainen big airin ja yksinkertainen slopestylen maailmanmestari Roope Tonteri on henkeen ja vereen metsien mies. Tonteri on hankkinut viime vuoden puolella Valtra-traktorin metsätöitä varten ja vuoden alussa hän otti yhteyttä Keslaan kuormain-perävaunusetin hankkimista varten. Uusi kuormain- ja vaunusetti luovutettiin Tonterille yhteistyössä AGCO Suomen kanssa huhtikuun 2019 loppupuolella.

Urheilijauran jälkeen metsätöihin

Metsä on muodostunut Tonterille mieleiseksi elementiksi, sillä hän on kasvanut ja leikkinyt lapsuutensa metsässä. Suuri osa vuodesta menee nykyisin harjoitellessa ja kisoissa, mutta vapaa-aikanaan mies tekee mielellään metsätöitä. Itselleen hän on hankkinut noin 20 ha erilaisia pikkupalstoja, lähinnä nuorta kasvatusmetsää, kotipaikkansa Kouvolan ympäristöstä.

– Metsä on aina ollut tärkeä elementti. Kun metsäalan koulutus palasi syksyllä 2018 kotiseudulle, päätin hakea mukaan Kouvolan ammattiopiston metsäalan perustutkintoon.Tutkinnon avulla saa hyvät yleistiedot metsänhoidosta, mikä tarjoaa minulle mahdollisuuden tehdä metsätöitä kilpailu-uran jälkeen..

Koulun penkillä Tonteri ei ole ehtinyt aktiivikauden aikana montaa päivää istua. Matkoilla ehtii kuitenkin opiskella ja oma metsä ja kalusto tarjoavat loistavan harjoittelumahdollisuuden.

– Viime vuosina olen hankkinut metsäpuolen kalustoa. Aluksi hankin pienempiä koneita, kuten moottori- ja raivaussahan. Sittemmin ostin Valtra A94-traktorin, johon hankin monenlaisia työkaluja ja nyt lopulta myös traktorin metsäperävaunun ja kuormaimen.

KESLA oli Tonterille luontainen valinta

Kuorman- ja perävaunumerkiksi valikoitui Kesla. Valinta oli Tonterille luontainen, sillä Kesla on kotimainen tuote ja onpahan hän viime kesänä päässyt vanhan PATU:n puikkoihin, josta tuloksena 85 mottia polttopuuta.

Tonterin vaunu on juuri uusiutuneen mallisarjan 10 tonnin kantokyvyllä oleva KESLA 124H. Perävaunu on varustettu jarruilla ja valoilla, joten tarvittaessa sillä voi ajaa myös maantiellä. Vaunussa ei ole vetoa, mutta järeästi suunniteltuun H-malliin pystyy hydraulisen rullavedon hankkimaan myös jälkikäteen. Perävaunusta löytyvät kaikki viimeisimmät hienoudet: reilu työkalulaatikko, kahmariteline ja runkopalkkiin sijoitettu työvalo.

KESLA 314 -kuormain on asennettu vaunun päälle. Kuormain on uusi malli. Se asettuu loistavasti kuljetustilaan ja ulottumaa yksijatkeisesta kuormaimesta löytyy huikeat 7,1 m. Nostovoimaa vehkeellä on 59 kNm, joten esimerkiksi kolmesta metristä se nostaa lähes 1600 kg. Kuormaimeen on asennettu radio-ohjattu, 1400 kg vinssi, jolla puuta saa vinssattua vähän kauempaakin.

Luovutuksen yhteydessä Keslan myyntipäällikkö Jyrki Sahinjoki käy Tonterille seikkaperäisesti läpi kaikki yhdistelmän ominaisuudet. Aikaa vierähtää myös KESLA proC-ohjausjärjestelmän esittelyssä, joka kiinnostaa Tonteria erityisesti.

– Järjestelmä on mielenkiintoinen, sillä se tarjoaa paljon säätömahdollisuuksia eri tyyppisiin töihin. Näin alkuun esimerkiksi liikenopeuksia on varmasti syytä hidastaa, toteaa Tonteri hymyillen. – Ohjausjärjestelmän minijoystickit, jotka on integroitu kyynärnojiin, ovat hyvin käteensopivat.

Katso video:

Roopen traktori

VALTRA A94

Tutustu lisää Valtra A-sarjaan TÄSTÄ!

Roopen metsävarusteet

KESLA 124H perävaunu

KESLA 314 -kuormain

KESLA ProG26 kahmari

Lisää samanlaista, kiitos!

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää
ajankohtaisista kampanjoista, tapahtumista ja uutuuksista.
Tilaa uutiskirjeemme!