Asiakastarina: Jyväskylän kaupunki

Valtrat hoitavat liikuntapaikkoja Jyväskylässä

”Ei mitään ongelmia”

Jyväskylän kaupunki hankki kaksi Valtra N93 HiTech 5 -traktoria hoitamaan liikuntapaikkoja. Jyväskylän pohjoisen alueen liikuntapaikkavastaava Tuomo Mäkinen, millaisia töitä te teette?

– Jyväskylän liikuntapaikat on jaettu eteläiseen ja pohjoiseen alueeseen. Kummallekin alueelle hankittiin talvella yksi N93 HiTech 5. Näillä hoidetaan talvella tekojäätä, kiekkokaukaloita ja jääkenttiä, kesällä jalkapallokenttiä ja hiekkakenttien lanauksia sekä muitakin liikuntapaikkoja mm. kuntoratojen ja uimarantojen kunnossapitotehtäviä.

Mitä lisävarusteita ja työlaitteita traktoreissa on?

– Kummassakin traktorissa on nastoitetut Nokian TRI2-palapintarenkaat, Valtra-etukuormain, puskutuet, ilmastointi, jousitettu ohjaamo, majakka ja lisätyövaloja. Työlaitteina täällä Palokassa ovat etupäässä kauha, trukkipiikit, nivel­aura ja tärkeimpänä jäänhoitokone, tarvittaessa myös lumilinko.

Millaisia kokemuksia traktoreista on?

– Ovathan ne paljon tehokkaampia, ketterämpiä, hiljaisempia ja ergonomisempia kuin muut traktorit, joita käytämme. Traktoreissa ei ole ollut mitään pulmia, tehokkaassa käytössä ovat varsinkin talvisin.

Paljonko traktoreilla ajetaan vuodessa?

– Tähän traktoriin on tullut vajaassa puolessa vuodessa 218 tuntia. Noin 80 prosenttia ajosta tulee talvella. Silloin esimerkiksi kaukalot ajetaan jokaisen jäävuoron välissä, eli 10–15 kertaa päivässä ja lumisateella traktorit ovat töissä koko ajan, kun niillä myös aurataan liikunta­puiston pihoja ja väyliä. Kaupunki pitää traktoreita melko pitkään. Esimerkiksi 1990-luvun alussa hankittuja koneita on edelleen käytössä eikä niitä ole annettu vaihdossa johtuen yhä laajentuneista työtehtävistä. Kalustoa tarvitaan ympäri kaupunkia.

Liikuntapaikanhoitaja Mika Vesander, liikuntapaikkavastaava Tuomo Mäkinen ja liikuntapaikanhoitaja Jaakko Heikkinen ovat käyttäneet N93 HiTech 5:ttä puolen vuoden ajan.

Liikunta- ja harrastuspaikkojen monitaituri

Traktori on tärkeä työkalu ulkoliikuntapaikkojen kunnossapidossa. Traktorilla voi lanata, kuljettaa, kastella, niittää, lastata, ilmastoida nurmea… Näissä töissä suurempi ei olekaan parempi, vaan sopivin traktori voi löytyä malliston pienimmästä päästä Valtran A-sarjasta tai pienimmistä N-sarjan traktoreista. Fendteistä puolestaan 200- ja 300 -sarjat ovat suosituimpia ulkoliikuntapaikoilla.

Jos traktorilla ajetaan nurmikentillä tai esimerkiksi golf-kentällä, kannattaa rengasvalinnan kanssa olla erityisen tarkkana. Keskustele traktorimyyjäsi kanssa myös malliston ulkopuolelta löytyvistä pallorenkaista ja erikoisleveistä renkaista. Tehtaan yhteydessä toimiva Unlimited-studio selvittää mikä on paras laillinen ja teknisesti mahdollinen rengas juuri sinun tarpeeseesi.

Ota yhteyttä

Lue myös muut sovelluskohteen jutut:

Traktorit ja työkoneet Hanselin puitesopimuksella

Lue lisää