LUISTINRADAT KETTERÄSTI KUNTOON FENDT 207:lla

J

ääkenttien kunnossapidossa ei tarvita niinkään voimaa, vaan ketteryyttä, nopeutta ja työskentelyn helppoutta. Seinäjoen kaupungin liikuntapalvelut valitsi työkalukseen Fendt 207:n – ja on ollut valintaansa tyytyväinen.

Traktori tuli tammikuun alussa 2019 ja pääsi sopivasti kunnon töihin, kun lunta satoi todella paljon. Talvisin traktorilla ajetaan kahdessa vuorossa aamuseitsemästä iltakymmeneen seitsemänä päivänä viikossa. Kesäisin työtä on vähemmän, mutta kuitenkin käyttöä on joka päivä, kertoo liikuntapaikkojen hoitaja Sami Orava
Talvisin Fendtissä on Jousa-merkkinen lumilinko-mallinen jääkone. Lingolla ja reunaharjalla puhdistetaan kaukalot lumesta. Sen jälkeen höylätään muutama milli kentän pinnasta ja lasketaan vesisäiliöstä rättiä pitkin vettä kentän pintaan. Kone on kiinni nostolaitteessa ja linko saa voimansa ulosottoakselilta. Hydrauliikalla käytetään reunaharjaa ja vesihanaa. Korkeutta säädetään nostolaitteella.

EDESSÄ ON ISMEN ETUKUORMAIN JA KAUHA. SILLÄ PUTSATAAN LUMESTA LUISTELUKENTTIEN VIERUSTAT, PARKKIPAIKAT JA MUUT VASTAAVAT ALUEET, ORAVA KERTOO.

Traktori on todella helppokäyttöinen. On kätevää, kun voi valita joko poljinajon tai joystickilla ajamisen. Me ajetaan yleensä polkimella, koska kädellä pitää ohjata jäänhoitokonetta ja etukuormainta, kertoo Sami Orava.

Toistakymmentä jääkenttää hoidettavana

Seinäjoen kaupungilla on hoidossaan kymmeniä jääkenttiä, mutta urakoitsijat hoitavat niistä osan. Fendtillä hoidetaan yli kymmentä kenttää Seinäjoen keskustan ympäristössä. Siirtymäajoa kentältä toiselle tulee melkoisesti. Samoin syksyllä kenttiä jäädyttäessä, kun traktorin perässä on vesisäiliö, joka käydään täyttämässä joesta.

VAKIONOPEUDENSÄÄDIN ON HYVÄ TIEAJOSSA JA PORTAATON VAIHTEISTO ON AIVAN EHDOTON, KUN JÄÄDYTETÄÄN JA PUHDISTETAAN KAUKALOITA LUMESTA.

Kesäisin traktorilla vedetään reijityskonetta, jolla ilmastoidaan nurmikenttiä. Lisäksi traktorilla lastataan esimerkiksi kentille levitettävää hiekkaa ja multaa sekä vedetään kärryä. Myös lannoitteenlevitin ja hiekkakenttälana ovat usein käytössä kesällä. Palapintarenkaat soveltuvat sekä nurmelle, jäälle että tielle. Vakionopeudensäädin ja portaaton vaihteisto ovat hyvä apu myös nurmikenttien hoidossa.

Samat työt tehtiin aiemmin isolla Valtralla, mutta se siirtyi Ylistaron puolelle vastaaviin töihin. Traktori valittiin hankintatoimen ja liikuntatoimen yhteistyönä. Hyvä kone voi olla kaupungin käytössä pitkäänkin, vaikka pitkälti yli 10 vuotta, jos tarpeet ja työt eivät muutu vuosien mittaan.

Meille kaikille kuljettajille ja huoltomiehille annettiin todella hyvä käyttökoulutus, kun traktori saapui. Kouluttajia oli kaksi ja kaikki ajoivat kouluttajan kanssa lenkin, jonka aikana katsottiin kaikki vippaskonstit. Kaupungin omat huoltomiehet hoitavat perushuollon, mutta muuten Fendt käy tarvittaessa merkkihuollossa AGCO Suomen pisteessä. Huollon toiminnasta ei ole ollut kenellekään pahaa sanottavaa, sanoo Sami Orava.

Mutta miksi sinivalkoinen väri?

Me vaan hankimme kaikki työkoneet sinisinä, jotka on mahdollista saada sillä värillä, koska se on kaupungin tunnusväri.

Katso video:

Asiakkaan traktorikalusto

FENDT 207 VARIO S3

  • 77 hv, 306 Nm, 3830 kg
  • erikoisväri Seinäjoen kaupungin väri
  • sähköohjattu kuormainhydrauliikka
  • portaaton Vario -voimansiirto
  • erilliset voimansiirron ja työhydrauliikan öljyt

Traktorin varusteet

  • Isme 150 etukuormain
  • lumikauha 2,2m, 1.000l
  • sorakauha 1,5m, 600l
  • auraustuki

Tutustu lisää Fendt -200 sarjaan TÄSTÄ!

” Talvisin traktorilla ajetaan kahdessa vuorossa aamuseitsemästä iltakymmeneen seitsemänä päivänä viikossa. ”

 

” Fendt on todella yksinkertainen, helppo ja ketterä ajettava. ”

 

” Tämä Fendt toimii erinomaisesti ahtaissa paikoissa, joissa pitää pystyä kääntymään ja työskentelemään tarkasti . ”

 

Lisää samanlaista, kiitos!

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää
ajankohtaisista kampanjoista, tapahtumista ja uutuuksista.

Tilaa uutiskirjeemme!

Fendt vario 211 tuote-esittely AGCO Suomen Youtube -kanavalla.

Katso Fendt Vario 211 tuote-esittely tästä