Asiakastarina: Ylöjärven kaupunki

FENDT 310 YLÖJÄRVEN KAUPUNGIN TÖISSÄ

Kuljettajille mieluisin traktori

Kun Ylöjärven kaupunki kilpailutti traktorihankintansa, niin Fendt ei ollut tarjouskilpailun halvin traktori. Ei sen hinta ollut paljon kilpailijoita kalliimpikaan, mutta se voitti selvästi pisteytyksen ja oli kuljettajien suosikki.

– Valinnassa katsottiin hintaa, teknisiä ominaisuuksia ja monta muuta asiaa, mutta myös kuljettajien sana painoi paljon. He tällä kuitenkin päivittäin ajavat ja kun työkalu on mieleinen, niin työt sujuvat ja kone pysyy kunnossa, kertoo työmaapäällikkö Jyrki Tanhuanpää.

Meillä oli yhtenä vaatimuksena lämmitettävä takalasi. Moni kilpailija ei pystynyt sellaista tarjoamaan, vaikka se on linkouksessa ehdoton varuste.

Fendt 310 Profissa on vakiona portaaton Vario-vaihteisto, joka on traktori-alalla jo legenda. Keulalla on Fendtin omaa kuormainta hieman kevyempi Ismen etukuormain, alla Nokian TRI2 -renkaat, katolla led-paneelimajakka, ohjaamon sivuilla runsaasti lisätyövaloja, etukuormaimessa puskutuet lumikasoissa piilevien yllätysten varalta ja takavanteissa lisäpainot antamassa vakautta ajoon.

– Fendt tuli keväällä lumien jo sulaessa ja elokuun puoliväliin mennessä sillä on ajettu 280 tuntia. Pääasiassa traktorilla on vedetty kärryä ja kuljetettu kaikkea tarvittavaa maa-aineksista pensaiden leikkuujätteisiin. Kuivana kesänä on myös ajettu melko paljon kasteluvettä säilöllä. Etukuormainta on käytetty kaikenlaisen materiaalin lastaushommissa, kertoo Tanhuanpää.

Talvella Fendtiä odottavat lumiaura ja -linko. Päätehtävänä tulee olemaan luistinratojen puhtaanapito.

Käyttömukavuus omaa luokkaansa

Fendtin pääasiallinen kuljettaja Juha Wahlberg on kerrassaan tyytyväinen työkaluunsa.

– Se on ketterä, siinä on hyvä ilmastointi ja ilmanvaihto, ohjaamoon kulku on helppoa, siinä on tilava ohjaamo ja kunnon apumiehenistuin. Portaaton vaihteisto on mainio. Tehoa tietysti saisi olla aina lisää, mutta isompaa traktoria emme voi käyttää, kun se ei mahtuisi näille meidän työmaille, osoittaa Wahlberg työn alla olevaa omakotialueen leikkikenttää, jonne Fendt on tuonut hiekkaa pienkuormaimella levitettäväksi.

Fendtin lisäksi Ylöjärven kaupungilla on traktoreina Valtra N123 ja kaksi Valtra 6350:ä. Fendt korvasi 13 000 tuntia ajetun Valtra 6350:n, joka siirtyi kevyempiin töihin. Huolto, varaosat, koulutus ja muu yhteistyö on toiminut hyvin AGCO Suomen Pirkkalan pisteen henkilökunnan kanssa. Fendteihin erikoistunut tuotekouluttaja Marko Niemi kävi paikan päällä pitämässä räätälöidyn koulutuksen traktorin käyttäjille.

>

Ylöjärven kaupungin työmaapäällikkö Jyrki Tanhuanpää sekä kuljettajat Juha Wahlberg ja Jukka Ojala ovat tyytyväisiä Fendtiin. Traktori on täyttänyt sille asetetut odotukset, jotka olivat korkeat.

>

Fendt 310 -traktori ja Avant-pienkuormain ovat hyvä työpari, kun ahtaassa leikkipuistossa pitää uusia poltettu roskis ja levittää keinujen ja kiipeilytelineiden alle uutta, pehmeää hiekkaa.

ASIAKKAAN TRAKTORIKALUSTO:

FENDT 310 Profi

Ota yhteyttä!

Tutustu myös muihin sovellusalueen juttuihin

LUE MYÖS NÄMÄ